Om oss

Både Siv och Petra har haft en cancerdiagnos och saknade vid dessa tillfällen en samlingsplats för frågor och svar på sådant som vården inte kan eller kanske får svara på.

Siv har lång erfarenhet av hälsa och träning och med expertkunskap inom Funktionsmedicin och Integrativ onkologi.

Siv har tidigare drivit en träningsstudio i nästan 15 år och jobbade där som PT och kost-hälsorådgivare. 

Petra har också lång erfarenhet av träning och hälsa. Hon är utbildad friskvårdsterapeut, personlig tränare, lymfmassör, samtalsterapeut och har expertkunskap inom kris- och sorgbearbetning.

Efter en egen cancerdiagnos 2016 hittade Siv funktionsmedicinen (FM). Inom FM letar man reda på de bakomliggande orsakerna till att man har olika symtom och besvär. Som hon själv säger: 

 • ”Det kändes helt fel att lägga mig platt och få gift insprutat i kroppen utan att försöka att hjälpa och stötta kroppen på bästa sätt.”                                                                                                                                   

Petra drabbades av en bröstcancerdiagnos 2018, 42 år gammal, med tre hemmaboende barn. Hon upplevde tiden med behandlingar oerhört kämpig och mådde dåligt av vissa behandlingar och deras olika biverkningar. Petra kände att det var svårt att orka vara mamma och gick in i en roll. Hon säger:

 • ”Kände mig överkörd efter vissa behandlingar och famlade efter hjälp för att må och fungera bättre. Kunde inte heller leva upp till de förväntningar som jag tyckte lades på mig. Både under behandlingsresan och efter det att jag blev utskriven från onkologen”.

Efter avslutad behandling blev Petra imponerad över kroppens förmåga att läka om hon bara gav den rätt förutsättningar. Denna insikt gjorde att hon utbildade sig till friskvårdsterapeut med kognitiv inriktning där mental träning var en stor del. Petra vidareutbildade sig sedan även till lymfterapeut och samtalsterapeut och har en inriktning mot kris- och sorgbearbetning.

Siv har efter sin behandling gått kurs inom Integrativ onkologi där man genom ett evidensinformerat arbetssätt använder kropp-och själ metoder, naturpreparat, kost och/eller livsstilsförändringar från olika traditioner och använder det parallellt med konventionell cancerbehandling. 

Båda två har en stark drivkraft att vilja hjälpa andra i liknande situation genom och efter deras cancerresa.

Siv säger sig själv vara en obotlig optimist och önskar såklart att hon aldrig behövt uppleva detta, men trots det är hon tacksam för erfarenheten vilket gett henne en stor förståelse inför andras situation.

Petra har suttit med i styrelsen för Bröstcancerförbundet i Sverige och var ansvarig gällande utbildningar för stödpersoner och anhörigstödjare. Hon har sedan dess använt sina kunskaper och drivit egna Må Bra-kurser och hjälpt många tillbaka till livet efter cancerdiagnos. Petra har ett empatiskt synsätt och stöttar med hjärtat.

Nu står Siv och Petra redo att hjälpa fler – kanske är det du!

Välkommen till vår gemenskap!

Du kommer att få möjlighet att träffa oss personligen via våra Trygga samtal varje vecka.  I en liten, personlig miljö där vi känner gemenskap och trygghet och där vi leder samtalet så att du vågar ställa de där frågorna som du kanske annars inte vågar. Vi ses över zoom så du kan befinna dig var som helst för att kunna delta.

Vi har högt i tak och diskuterar olika ämnen. Vilka ämnen vi kommer att ta upp beror på dig och resten av gruppen – vad behöver du just nu?

Som medlem får du:

 • Över 25 olika filmer om allt från kost till krishantering
 • webinar med intressanta teman
 • Trygga samtal i små, personliga grupper
 • Diskussionsforum
 • Hur du hanterar biverkningar
 • Vilka kosttillskott som är bäst för dig.
 • Träningstips
 • Boktips
 • Länkar till studier om den senaste forskningen 
 • Ordlista
 • Möjlighet att boka individuella samtal/coachning
 • m.m.

Portalen byggs på efter hand och vi kommer att ha den så uppdaterad som det går utifrån nya forskningsresultat och studier. Finns det något du saknar så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

Din inloggning är aktiv så länge du har ditt medlemskap aktivt och då har du full tillgång till allt vårt material både gammalt och nytt i alla tre delarna och du kan titta på det om och om igen.

Dessutom så kan du även köpa till individuell vägledning. Siv är Funktionsmedicinsk Terapeut och jobbar med kost, kosttillskott, hormonbalans och frågor kring upplägg om livsstil. Petra är samtalsterapeut, lymfmassör och jobbar med frågor kring krishantering och sorgbearbetning. Lite generellt skulle man kunna säga att Siv jobbar med kropp och Petra med knopp.

Tänk på att du kan använda ditt friskvårdsbidrag! 

På den här sidan vänder vi oss endast till vuxna. Har ni frågor kring cancer och barn så hänvisar vi till vården, 1177 och barncancerfonden. Vi har inte möjlighet eller laglig rätt att ge råd till eller för barn – så du behöver vara 18 år eller äldre för att ta del av vårt material.

Välkommen till Varsamt – portalen för cancermedvetenhet!